Ik heb last van rusteloze benen, vooral ’s nachts. Onlangs zag ik een advertentie voor Inhibin. Is dat middel een oplossing?

Klik voor uitvergroting

Ja en nee.
Ja, op den duur heb je geen last meer van de rusteloze benen. Het kan zo’n twee weken duren voordat het middel de spierkrampen vermindert.
Nee, omdat de actieve stof hydrokininehydrobromide-dihydraat lichaamsvreemd is en daardoor een belasting voor je lichaam is.
Dit product bestrijdt wél de symptomen, maar doet niets aan de oorzaak.
Bovendien, als je de bijsluiter nauwkeurig leest, zou je je echt moeten afvragen of je dit middel eigenlijk wel wilt slikken.
Ter verduidelijking hoe Inhibin werkt: stel dat je dorst hebt en water gaat pakken, en ik zeg tegen je: “Nee, niet doen! Slik deze pil en over een paar dagen heb je geen dorstsignalen meer.”
Zoals dorst een signaal is dat je moet drinken, zo zijn de spierkrampen een signaal van het lichaam dat je ‘iets’ nodig hebt. Inhibin schakelt dat signaal in de hersenen uit. Maar dat ‘iets’ blijft dus wel ontbreken en kan uiteindelijk nog ernstiger schade in je lichaam veroorzaken.
De spierkrampen zijn in de meeste gevallen net als de spierpijn die je voelt na flink sporten of een dagje hard werken in de tuin. Eenvoudigweg een overmaat aan melkzuur in het spierweefsel.
Misschien is het enige dat je nodig hebt om spierkrampen op te heffen, suppletie met magnesium.
Hetzelfde geldt voor vrouwen die last ondervinden van zware menstruatiekrampen: extra magnesium gedurende 2-3 dagen voor de menstruatie biedt vaak dankbare verlichting.
Verzuring van spieren kán ook andere oorzaken hebben, waarbij aanpassing van voeding, aanvullende vitamine B5 en zelfs een bezoek aan de chiropractor nodig zijn. Maar in de meeste gevallen lost magnesium-suppletie het probleem snel, effectief op en is bovendien ‘lichaamseigen’.

Magnesiumolie: lokaal gebruik
Dit product is inmiddels bijna een hype geworden (2016). Bekijk eens de site van een van de vele aanbieders.
Het heet ‘magnesiumolie’, maar is geen olie in de normale zin van het woord. Het voelt alleen olie-achtig aan.
Magnesiumolie kan bijzonder effectief werken bij verschillende soorten pijnen zoals bijvoorbeeld nekpijn, RSI-achtige verschijnselen en fibromyalgie; het magnesium wordt immers ter plekke opgenomen (via de huid) terwijl bij het slikken, veel magnesium slecht wordt opgenomen.

Dopamine
Het is ook mogelijk dat in de hersenenen een tekort aan deze neurotransmitter de oorzaak is van de rusteloze benen.
Dopamine heeft een veel breder effect dan alleen de rol die het speelt in de zogenaamde ziekte van Parkinson.
Synthetische middelen hebben ongewenste bijwerkingen zoals wanen (voorloper van psychose) en het op gang brengen van dementie.
Er zijn natuurlijke bronnen van l-dopa, een chemische voorloper van dopamine, zoals (extract van) de fluweelboon (mucuna pruriens). Zonder bijwerkingen.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.