Vertel eens over het reinigen van de organen. Er zijn zo veel kuren. Wat is wijsheid?

Dat het heilzaam blijkt te zijn om het lichaam van binnen te reinigen, is even waar als het gezond en nuttig gebleken is om het lichaam aan de buitenkant schoon te houden.
Er zijn duizenden kuren voor de maag en darmen, van sapvasten tot totaal vasten.
Wat past bij jouw lichaam en lichaamstype én staat van gezondheid is een individuele zaak om af te stemmen met je ‘health consultant’.
Daarbij horen ook diverse benaderingen van ‘colon cleansing’ ofwel hogedarmspoeling. Allemaal potentieel waardevol en ondersteunend van je staat van welzijn.

Een eenvoudig voorbeeld: als je dag in, dag uit tig kopjes koffie drinkt, geef je systeem rust van koffie en drink meer warm water en lichte theesoorten.
Je krijgt er energie van – hoewel de eerste paar dagen wel eens lastig kunnen zijn, wat op zich een teken is van de noodzaak en waarde van zo’n kuur.

Lees hier over een eenvoudig proces om de nieren te reinigen.
Voor ‘gewone’ nieren werkt het proces verkwikkend, maar voor nieren met (veel) niersteengruis is er meer voor nodig (behandeling met speciale kruidenmengsels die het gruis oplossen).

Wat betreft het reinigen van de lever draait het primair om het spoelen van de galwegen. Er zijn verschillende benaderingen; ik kies voor deze eenvoudige versie.
Je hebt er olijfolie en citroensap nodig.
Koop een Extra Vierge olie met een beetje pit, een duidelijke kruidige of peperige smaak.
Wat betreft citroensap gebruik ik de gele knijpflessen van La BIO IDEA.
Neem gedurende 7 dagen, op de nuchtere maag, één eetlepel olijfolie gevolgd door idem citroensap.
Voor sommige klanten heb ik gemerkt dat zij 1½ lepels nodig hebben voor 9 dagen; het blijft een individuele zaak.

Wees ervan overtuigd dat je er een soepele stoelgang van krijgt (‘poepen zonder drukken’) wat velen al een enorme opluchting bezorgt!

Als je echt wilt weten of het werkt, zeef je ontlasting en je ontdekt allerlei groenige balletjes van opgehoopte gal die de kuur heeft verwijderd uit het lichaam.
Resultaat: een helder hoofd, betere ontlasting en een effectiever spijsvertering.

Praktijkvoorbeeld: een vriendin, 65+, leeft behoorlijk bewust. Ze is vitaal, energiek en zorgt goed voor haarzelf. Ieder jaar doet ze aan een ‘cleansing’, een kuur. Bij deze laatste lever- en galwegen ‘flush’ over 7 dagen kwamen meer dan 110 galstenen vrij!
Het protocol dat zij gebruikte was wat complexer, doch krachtiger, dan het eenvoudige systeem dat ik hierboven beschrijf.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.