Mijn eigen zoektocht…

… naar gezondheid, vitaliteit en evenwicht in dit lichaam is einde jaren 1960 ontwaakt.
Ik wist dat er iets niet klopte, ik wist ergens diep van binnen dat hoe ik me lichamelijk voelde, niet klopte.
Zo begon mijn zoektocht.

Al in 1968 ging het mis: bizarre, uiteenlopende symptomen die uiteindelijk de naam ‘Ziekte van Pfeiffer’ kregen. Slepende moeheid, slaperigheid, zwakte, pijn en nog meer ongemakken kenmerkten de volgende twee jaar. Van een oplossing was er geen sprake, wél een ‘etiket’ – de naam van dit ‘pakket’ symptomen.

En mijn eerste gewaarwordingen van de macht én de machteloosheid van de doktoren, die ik later schaarde onder de noemer ‘de wittejassen’.
Zelfs bij een bezoek aan het Medisch Centrum van de Universiteit waar ik toen mijn best deed om te studeren, werd ik de deur gewezen als hypochonder.
Dát heeft kennelijk een behoorlijke indruk op me gemaakt.

In 1971 ben ik voor het eerst ‘door m’n rug gegaan’, iets dat pas 30 jaren laten overging.
Ik leefde met rugpijn, die af en toe veel minder werd. En ik leefde door, reisde overal, werkte en woonde in vele landen.
Steeds stond ik open voor oplossingen voor mijn pijn, mijn gebrek aan betrouwbare energie en de fysieke leegte die ik steeds voelde. Daarbij was er een rusteloosheid – het was tenslotte vrij moeilijk om lange tijd comfortabel te liggen of zitten – die z’n uitwerking had op geestelijk en mentaal vlak.

Aan het begin van een levenslange zoektocht - David in Spanje 1974In 1974, toen ik in Spanje werkte (foto links), kwam ik voor het eerst in contact met aanbieders van andere benaderingen van gezondheid. Ook voor het eerst besefte ik de link tussen lichaam en geest die ik later verder kon uitsplitsen in de vier gebieden van mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel – en hoe deze vier onlosmakelijk aan en met elkaar verbonden zijn.

In de loop der jaren had ik tal van bijzondere ervaringen, die allemaal langzaam maar zeker hun steentje bijdroegen aan wat inmiddels een stevige vesting is waar deze website en dit werk slechts zichtbare en tastbare onderdelen van zijn.

Om een greep uit deze ervaringen te noemen:
– mijn eerste rugmassage waar de ander over mijn rug liep terwijl ik op de grond lag
– de ontmoeting in Israel met Moshe Feldenkrais
– aan de voeten van Krishnamurti zitten in de zinderende hitte van Ojai, Californië
– een ongeval in de Jordaan (Amsterdam) waarbij ik mijn lichaam vanaf een afstand zag, al was ik met een zilveren ‘koord’ vanuit mijn navel ermee verbonden; en het moment van de fysieke pijn en het terugklappen in mijn lichaam
– haaranalyse in Los Angeles
– overleven in de Sinaï-woestijn
– ‘ongelukken’ en darminfecties in landen als Algerije, Mexico en Egypte
– ‘vorige levens’-ervaringen … als ‘arts’
– de Opleiding Rebalancing, een unieke benadering van het behandelen van het lichaam
– eindelijk sannyas nemen bij Osho, decennia nadat hij begon mij te roepen
De lijst van ‘significante momenten’ is veel langer.

Ik kon pas achteraf de waarde van zo’n ontmoeting of gebeurtenis plaatsen. Op het moment zelf leek het geen betekenis te hebben.

En de zoektocht ging door.

Ik probeerde noem-maar-op wat voor therapieën en leerde steeds meer over de kracht en vooral de zwakke plekken en de macht van de zogenaamde ‘reguliere geneeskunde’ en de wereld van de farmaceutische bedrijven. Ook over de onmacht van artsen en hoe zij daarmee leven.

Medio jaren 90 zat ik in de trein op Amsterdam CS op mijn weg terug naar Gouda na een bewogen presentatie te hebben gehouden in Amsterdam bij een netwerkbijeenkomst van Sunrider-voedingssupplementen.
Een vrouw kwam m’n coupé binnen en vertelde hoe ze mijn presentatie eerder die avond wist te waarderen. En ze vertelde me dat ik een zekere therapeut moest opzoeken in Leersum. Het was alsof de tijd stilstond, een van de vele zulke momenten in mijn leven; en ik wist dat ik een waarheid hoorde.
Haar advies heb ik opgevolgd – en ik kwam een wereld van andere paradigma’s binnen die stuk voor stuk bij mij pasten net als de laatste puzzelstukken van een heel grote puzzel die o zo lang op afronden heeft moeten wachten.
Zo ontdekte ik, door de duidelijkheid en logica van levendbloedanalyse, de beperkingen van het reguliere bloedonderzoek.
Zo kreeg ik eindelijk de bevestiging dat het behandelen van symptomen uiteindelijk géén oplossing was.

Zo begon de tocht naar oorzakelijke oplossingen van mijn fysieke onbalans.

Anno 2011 was het eindelijk zo ver dat ik mijn ervaring, inzichten en kennis (ook van wat ik niet weet) kon bundelen en etaleren in deze website.
Kennelijk was het juiste moment aangebroken dat ik op zichtbare wijze (want ik help velen, incidenteel, al jaren) mij beschikbaar stelden voor de velen die een oplossing zoeken.

Net als ik, zoveel jaren geleden.

En de zoektocht gaat steeds door, met een diepere integratie van de mentale, emotionele en spirituele invloeden op fysieke gezondheid.

Terug naar David Bloch >>>

Een site van WebZenz.