Ik heb steeds vaker last van migraine. Naast de pijn is het bijzonder ongemakkelijk om steeds uitgeschakeld te zijn. Graag hoor ik wat jij hierover kunt vertellen.

Pijn is pijn. De een kan het beter verdragen dan de ander. Net zoals een baby z’n ongemak uit door te huilen, is pijn – in welke vorm dan ook – de manier waarop het lichaam een signaal afgeeft dat er iets mis is. Net zoals de verzorger van de baby vaak moet raden wat er aan de hand is en af en toe het niet ontdekt (de oorzaak is niet altijd zo eenvoudig als honger of een poepluier!), zo ook ligt het aan jou om de boodschap van de pijn te ontdekken.

Pijnstillers maskeren de pijn en er is zeker niets mis mee met het incidenteel gebruik maken van de voordelen van de farmaceutische industrie. Maar het blijft voor jou de taak om te zoeken naar de oorzaak. Als je alleen pillen en geen echte oplossing binnen de reguliere zorg krijgt, zijn er talloze mogelijkheden om de oorzaak te zoeken. Om er maar enkele te noemen:

– manuele therapie

– chiropractie (*)

– osteopathie

– craniosacraal therapie

– bioresonantie

(*) Volg deze link voor een brochure van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) over (aanhoudende) hoofdpijn en migraine, en de ondersteuning die chiropractie biedt.
Of kijk hier meteen voor een chiropractor in jouw omgeving.
Let wel: het gaat hier veel verder dan het bekende ‘kraken’, jeerder om de resultaten van zogenaamde ‘toegepaste neurologie’ om mogelijke oorzaken op te sporen.

Eén ding is zeker: iemand die zijn migraine accepteert (maar er steeds over klaagt) en zegt, “Ik heb alles geprobeerd”, heeft integendeel niet alles geprobeerd.

De oplossing kan soms heel eenvoudig zijn (*). De pijn is een indicatie dat iets uit balans is. Eerst onderzoeken of de wervelkolom niets mankeert qua evenwicht en of het zenuwstelsel naar behoren functioneert. Dan naar de biochemie van het lichaam.

Vraag: toen we kinderen waren en hoofdpijn hadden, kregen we eerst het bevel om veel water te drinken? Ik betwijfel het. Het actuele bewustzijn wat betreft het belang van voldoende water drinken, is veel hoger.

Zelf kreeg ik aspirine. Soms hielp dat, soms niet.

Migraine lijkt iets anders te zijn dan ‘zware, aanhoudende hoofdpijn’, maar feitelijk is hoofdpij… hoofdpijn. Het is verrassend hoe effectief een flinke dosis vitamine B3 kan zijn bij het verlichten van hoofdpijn. Combineer dit met ondersteuning van de lever en het effect is nog krachtiger. Heel vaak is er een direct verband tussen de hoofdpijn en storingen in het galsysteem… en dan doet een spoeling van de galwegen wonderen!

Kortom: doorgaan met zoeken en blijf het lichaam testen op welke biochemische middelen het evenwicht herstelt (**).

(*) We laten hier terzijde de hoofdpijn die een teken is van de aanwezigheid van een hersentumor.

(**) Sta open voor het feit dat de oplossing niet fysiek van aard is. Lees dit voorbeeld van oorzaken uit het verre verleden.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.