Meer feiten

Feit
Velen hebben liever hun ‘ziekte’ — en het vaste kader dat deze geeft — dan een échte oplossing die tot sprankelende gezondheid en vitaliteit leidt.

Ivan Illich

Feit
Al in 1973 (!) scheef Ivan Illich:

In de laatste 15 jaar is de officiële medische wetenschap een belangrijke bedreiging voor de gezondheid geworden.

Feit
Er zijn per jaar meer dan 2000 onnodige sterfgevallen in ziekenhuizen door ‘medische complicaties’. Verkeerde medicijnen en onverwachte bijverschijnselen/reacties horen daar bij.

Feit
Farmaceutische middelen, voorgeschreven door de ‘reguliere geneeskunde’, bevatten lichaamsvreemde gifstoffen. De ‘alternatieve geneeskunde’ gebruikt natuurlijke, lichaamseigen stoffen.

People are fed by the food industry which pays no attention to health, and are treated by the health industry which pays no attention to food.
Wendell Berry

Feit
Het drinken van voldoende water is inmiddels voor velen een waarheid geworden. Nu de stap nog te nemen naar kwalitatief hoogwaardig water dat géén belasting vormt voor het lichaam! (Zie onder links voor een tip hierover.)

Feit
Verander je paradigma — kijk over de schutting van het geconditioneerd klakkeloos vertrouwen hebben in ‘de arts in zijn witte jas’ — en een geheel nieuwe wereld van mogelijkheden gaat open.

Feit
Er zijn overal ter wereld methoden om direct te achterhalen wat het lichaam nodig heeft om weer in balans te komen. Jouw lichaam weet het veel beter dan welke arts uit welke hoek dan ook. Het idee is om (weer) te leren luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft. De pols- en tongdiagnose bij acupunctuur is een voorbeeld van het ‘leren luisteren naar het lichaam’. Inmiddels zijn er tientallen apparaten ontwikkeld die deze signalen van de meridianen versterken en interpreteren. MORA is daar een voorbeeld van.

Feit
Symptomen zijn géén teken van ziekte. Ze zijn een boodschap; je lichaam vraagt om aandacht en hulp.

Feit
Iedere medisch specialist kijkt door zijn eigen bril. Ga met een probleem naar een chirurg en hij kijkt door de bril van ‘snijden’. En wat weg is, kan niet hersteld worden. Zogenaamde ‘invasieve chirurgie’ kan veelal vervangen worden door andere, minder ingrijpende benaderingen — mits je ervoor openstaat én bereid bent om te zoeken.

Een site van WebZenz.