Hoewel het lijkt alsof ik griep heb, blijkt dat ik last van parasieten heb. Hoe zit dat?

Deze ervaring uit de praktijk geeft een indruk van de complexiteit van parasieten én het belang van een snelle diagnose:

Tijdens een verblijf in een groot centrum in Duitsland, waar bezoekers uit vele landen (o.a. India) kwamen, werd ik ziek.
Een paar dagen voor de griepverschijnselen viel het me op dat de hygiënische voorschriften veelal genegeerd werden. Kinderen hielpen graag mee in de keuken en met hun handjes mochten zij het voedsel kneden en mengen.

De griepverschijnselen waren zo ernstig – barstende hoofdpijn, veel slijm, koorts, hoesten, futloosheid – dat de aanwezige Ayurvedische arts geroepen werd. Hij constateerde ‘fever and liver disorders’. Het kruidenmiddel dat hij mij gaf, bood echter tijdelijke verlichting.
Eenmaal thuis heb ik Davids hulp gevraagd. Hij heeft me meteen behandeld voor het virus én extra vitamine B12 gegeven.
De grieperigheid ging binnen 4 dagen over, maar er bleven klachten van lamlendigheid, opgezwollen buik, hevige aanvallen van maag- en darmkrampen, diaree. Opnieuw David benaderd die de ingeving kreeg dat er ook sprake was van parasieten. De test wees uit dat hij gelijk had.
Met een hele reeks diverse antiparasietenmiddelen (eerst alleen vloeistoffen, daarna 2 soorten capsules met kruiden om ook eieren in het bloed te doden) merkte ik binnen zo’n 36 uur het verschil.
4 dagen later, met steeds aangepaste doseringen, was ik weer de oude.
David vertelde mij dat parasieten cycli kennen, en drukte me op het hart om alert te zijn voor terugkerende aanvallen over enkele weken én maanden.
Indra V.

Er zijn veel mogelijke parasieten die het lichaam kunnen aanvallen.
Een actief immuunsysteem doodt weliswaar wat en dan komen er virussen vrij. (Virussen zijn net als een ‘brief’ – ze hebben een ‘envelop’ nodig: een bacterium of een parasiet.) Virussen veroorzaken griepverschijnselen en kunnen snel aangepakt worden (zoek onder ‘griep’).
Reguliere testmethodes kosten tijd en zijn vaak onvoldoende.
Mijn eigen testmethodiek werkt feilloos en snel.
Er zijn veel verschillende krachtige kruidenpreparaten die zowel de parasieten als de eieren doden.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.