Over galstenen

De verschillende indicaties van problemen met de galblaas, en dan met name de aanwezigheid van galstenen, zijn onder andere:
– hevige pijn aan de rechterzijde van de abdomen (buik)
– druk in maagstreek en weinig eetlust
– wegtrekken energie
– hijgen
– diarree
– misselijkheid
– duizeligheid
– hoofdpijn
– trillerigheid
– voortdurend gapen

Waar?
Galstenen blijken gevormd te zijn primair in de galblaas en óók in de vele galwegen van de lever. Daarom is het mogelijk om nog steeds last van galstenen te krijgen ná het verwijderen van de galblaas.

Aanpak
Op lange termijn betekent het werken aan de gezondheid van het lever om de formatie van galstenen te beperken. Dit is een bijzonder individuele zaak; ieder lichaam is immers uniek. Het zoeken naar een passende therapeute, passende voeding en passende supplementen hoort erbij.

Op korte termijn kun je prima gebruik maken van de gemakken van farmaceutische middelen. Die bieden de juiste ondersteuning in acute gevallen. Zo’n middel is de zetpil Diclofenacnatrium 100 mg. Naast z’n pijnstillende werking verwijdt het de galbuizen waardoor de steen sneller en makkelijker kan passeren. Een warme kruik op de buik (ga liggen!) versoepelt het proces.

Taurine
Om gal vloeibaar te houden en dus galstenen tegen te gaan, is taurine nodig. Taurine ondersteunt ook het immuunsysteem. Omdat het tevens een zogenaamde ‘excitotoxine’ is (het beduchte kerningrediënt in energiedranken zoals ‘Red Bull’) is het beter om taurine alleen ’s ochtends in te nemen.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.