Feiten

Feit
‘Ziekte’ is een woord dat tot verkeerd denken leidt. Het Engelse disease of het Franse malaise komt dichter bij de waarheid: een gebrek aan balans in het lichaam.

Feit
De huidige situatie van de westerse ‘beschavingsziekten’ wordt veroorzaakt door verkeerde voeding, die bij voorkeur bestaat uit een overmaat aan dierlijke eiwitten (vlees, zuivel) en een gebrek aan plantaardig voedsel.

De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam, voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte.
Thomas Edison (1847-1931)

Feit
Het lichaam onthoudt altijd zijn ‘blauwdruk’, streeft er continu naar om deze in stand te houden en wil niets liever dan conform deze blauwdruk te ‘bouwen’.Boy with Lego
Maar als essentiële onderdelen/middelen ontbreken, blijft het lichaam zich inspannen om zijn beste versie te verwezenlijken, al is het her en der gebrekkig.
Vergelijking: als een kind alleen maar gele Lego-steentjes heeft, maakt het alleen gele constructies; geef je het andere kleuren, dan worden de constructies kleurrijker.
Zo ook met de bouwblokken van het voedsel: het lichaam bouwt met de bouwstoffen die het krijgt.
Liefde, waardering en affectie zijn evenzeer onontbeerlijke voedingsstoffen als het meer tastbare voedsel.

Meer Feiten >>>

Een site van WebZenz.