Ervaringen

Pijn + B3 “Toen ik op een dag met overal pijn in mijn schouders, armen en vooral mijn handen wakker werd, heb ik David gebeld. Er was een moment van stilte en hij zei: ‘Neem B3.’ Ik heb er meteen één genomen en kreeg binnen 20 minuten overal tinteling en een rood hoofd — maar minder dan een uur later was de pijn met zeker de helft verminderd. Daarna ben ik doorgegaan met een aantal B3 per dag en na een paar dagen was de pijn verdwenen.”
Indra V.

Scepsis + ‘griep’ “Na al twee weken geplaagd te zijn door allerlei verschijnselen, die ik zelf gemakshalve ‘hevige verkoudheid’ noemde, had ik contact met David. Het stoorde mij dat de ongemakken zo lang duurden en dat terwijl ik vlak voor een grote reis stond.”
Henk de G.
Lees meer >>>

‘Griep’ “Ik voelde me al dagen beroerd en het leek wel alsof ik steeds beroerder werd. Eigenlijk was ik al twee weken ziek, met korte oplevingen waarna ik weer snel terugzakte.
Toen heb ik David laten weten hoe ziek ik me voelde. Hij leek meteen te weten dat het griep was en dus dat ik een virus had.”
Elena P.
Lees meer >>>

Rugpijn “Toen ik bij David in Denemarken was voor intensieve coaching vertelde ik hem over mijn rugproblemen. Aangezien ik in Nederland woonde en hij in Denemarken, heeft hij mij met klem doorgewezen naar ‘zijn leermeester’ in De Meern. Ik heb een afspraak met deze man gemaakt en kreeg verrassende inzichten in en oplossingen voor de pijn en het ongemak, die de adviezen van mijn huisarts niet wisten te verhelpen.”
Menno van D.

‘Psoriasis’ + tekenbeet “Na mijn stage in Frankfurt (Duitsland), waar ik veel had meegemaakt, kwam ik thuis met een vreemd plekje op mijn enkel. Het zat er al een tijdje en het ging maar niet weg. Ik maakte me er niet echt druk over en dacht dat het vanzelf wel zou weggaan. Na verloop van tijd werd het plekje groter en ik kreeg op steeds meer plaatsen op mijn lichaam rare korstjes. Toen mijn benen, armen en romp voor een heel groot deel bedekt waren, ging ik toch maar naar de dokter.”
Deborah V.
Lees meer >>>

Rug “Ik woon in Zuid-Afrika en kom met enige regelmaat naar Nederland. Ik ken David al meer dan 30 jaar van de Landbouwschool in Deventer waar hij toen les gaf. In de jaren 90 had ik veel gezondheidsproblemen en David regelde dat ik sessies kon krijgen bij zijn (drukbezette) acupuncturist in Zoetermeer. In januari 2010 was ik bij David op bezoek en had last van mijn rug, tussen mijn schouders.”
Eric S.
Lees meer >>>

Rugpijn + nieren “Ik ging naar Denemarken voor intensieve coaching met David en arriveerde met behoorlijke last van mijn onderrug. David is er meteen mee aan de slag gegaan en hij constateerde al snel dat de oorzaak niersteengruis was, dus stress vanuit de nieren. Hoewel ik enigszins sceptisch was, heb ik toch wat kruidenmiddelen genomen (een Ayurvedisch middel om niersteengruis op te lossen). Ik was verbaasd dat ik de volgende dag al een duidelijk verschil merkte en binnen twee dagen — ik weet het nog goed, zat ik aan tafel te genieten van het feit dat het ongemak gewoon wég was.”
Dennis v. A.

Afvallen “Tijdens een sociaal bezoek aan David liet ik weten dat ik wilde afvallen door meer te gaan sporten en beter op m’n eten te letten. Hij zei spontaan: “Dat lukt je niet.” Op mijn vraag waarom, zei hij dat ik een teveel aan oestrogeen had en een tekort aan een stof in de lever om dat af te breken. Dit was een ‘wel-breek-mijn-klomp’-situatie, omdat ik op dat moment een medicijn slikte in verband met mijn hoge bloeddruk, en ook nog eens plaspillen om vocht af te voeren. David beweerde dat deze twee middelen met elkaar ‘vechten’ en dat beide overbodig zouden raken bij lever- en nierondersteuning (kruidenmengsels) en een ontbrekend stofje om oestrogeen af te voeren, als supplement. Drie maanden later ben ik van de medicijnen en de supplementen af en ik ben zo’n 6 kilo kwijt en m’n energie is terug.”
Ilse R.

Transpiratie, nieren en parasieten “Al heel lang had ik (vrouw, 57) bij het minste of geringste last van overmatige transpiratie in mijn gezicht. Ook bleven mijn handen vochtig. Ik was er voor naar de dokter geweest, maar hij kon niets voor mij doen.
Wel kon hij mij helpen met mijn bloeddruk, die véél te hoog lag. Daarvoor heb ik Atenolol gekregen, 100 mg/daags en dat heeft zeker geholpen.”
Ans K.
Lees meer >>>

Moeheid = parasieten + virussen “Mijn vriendinnetje vertrekt naar het buitenland en een spannende tijd is aangebroken. Aan de ene kant is het spannend (wat zou er allemaal kunnen gaan gebeuren?) en aan de andere kant geeft het ook een stukje rust. Ik heb al langer vermoeidheidsklachten en mijn vriendin heeft me al eens aangeraden om naar de acupuncturist te gaan, die heeft haar immers ook goed geholpen.”
Matthijs de B.
Lees meer >>>

Huilbaby“David ken ik al meer dan 30 jaar; ik heb les van hem gehad toen hij gedurende korte tijd doceerde aan de toenmalige Tropische Landbouwschool in Deventer. Begin 2000 is mijn derde kind geboren. Ik werd gek van het onophoudelijke gehuil. Toen ik dat aan David liet weten, legde hij uit wat de oorzaak was en hij verwees me naar de praktijk van Arjan Kuipers (chiropractor) in Zutphen. Tot mijn verbazing was er na de eerste twee sessies al een groot verschil te merken. Kort daarna, was het euvel definitief verholpen. Sindsdien ga ikzelf, al m’n kinderen en ook mijn man ten minste een keer per jaar voor ‘onderhoud’, zoals ik dat noem. Wat ben ik blij dat ik naar Davids advies heb geluisterd.”
Anita J.

Diabetes “In een gesprek met David – over andere zaken – liet ik weten dat ik al een jaar insuline spuit, en dat de arts me de noodzak hiervan op het hart had gedrukt. Ook dat ik levenslang zou moeten spuiten. David vroeg: ‘Wil je een andere weg inslaan, om met de insuline te kunnen stoppen?’
Ik vroeg of dat echt kon, omdat ik feitelijk niets liever wilde en wist alleen wat de arts me had verteld.”
Sylvia H.
Lees meer >>>

Slechte gezondheid + roken “Na de eerste behandeling is het volgende gebeurd. In het begin hoestte ik heel veel slijm op. Nog steeds wel nu hoor, maar ik hou het niet binnen! Ik heb ook geen medicijnen (pufjes tegen benauwdheid) meer hoeven te nemen. Terwijl ik eerlijk gezegd nog wel rook. Maar me benauwd voelen of piepen – dat lijkt voorbij!”
Rowena de B.
Lees meer >>>

Andere korte ervaringen

Stijve nek Deze vrouw had al een tijdje last van haar rechter schouder/nek. Met slechts 5 capsules molybdeen was er na zo’n 20 minuten verlichting: de schouder ging los en de nekpijn was nagenoeg weg.

‘Verkoudheid’ “Ik kwam bij David op bezoek en voelde me enigszins belabberd: snotterig, verkouden, steeds niezen. Hij bood me een tablet van 1000 mg vitamine C aan, en omdat ik hem vertrouw, heb ik het geslikt. En tot mijn verbazing knapte ik binnen een half uur op, en mijn luchtwegen waren weer open.”

Stress Truus zit al 2 jaar thuis met burn-out en gebruikt antidepressiva. Ze beweert dat ze er ‘uit’ wil, maar uiteindelijk blijkt dat ze liever bij de farmaceutische middelen blijft dan dat ze écht een oplossing wil ervaren.

Pijnlijke schouder + omega’s “David was op bezoek – we kennen elkaar al meer dan 34 jaar – mijn man ging even de kamer uit en David vroeg me nadrukkelijk hoe het met me ging. ‘Nou ja, prima… behalve m’n [linker]schouder. Ik ben bij de fysiotherapeut maar…’ ‘… dat helpt niet…’ voegde David toe. Ik gaf toe dat dit inderdaad het geval was. ‘Heb je nog omega’s in huis?’ ‘Ja.’ ‘Neem dan zo’n 6 van de grote capsules 3 keer per dag gedurende zo’n 3 dagen en merk het verschil.’
Ik aarzelde, omdat ik maar kleine capsules had, wat betekende dat ik zeker zo’n 12 per maaltijd zou moeten nemen. Maar ik deed het en toen David een week later erover belde, kon ik melden dat ik veel meer bewegingsruimte had in de schouder. Twee weken later, met een verminderde dagelijkse dosering, was mijn ongemak nagenoeg voorbij.”

Restanten tekenbeet Jan heeft al jaren last van perioden van depressiviteit. Los van het feit dat hij veel te veel koffie drinkt en te vaak van een neutje geniet — wat allemaal duidelijk invloed heeft op zijn leverfunctie (de meest voorkomende bron van depressie) — blijkt uit het testen dat Jan nog steeds restanten van een tekenbeet heeft. Parasieten, dus.
Lees meer >>>

Migraine Rachel heeft al meer dan 15 jaar last van wat ze ‘migraine’ noemt. Zware, stekende hoofdpijn. Ze beweert ‘alles’ te hebben gedaan en dat ‘niets’ helpt. Wat blijkt is dat haar menstruatie gepaard gaat met zware krampen. Enkele supplementen zoals magnesium en B5 blijken de sleutel voor een oplossing te zijn, samen met de juiste chiropractische behandeling. Het na jarenlang medicijn­gebruik weer op pijl brengen van haar energie is een ander verhaal dat meer tijd gaat kosten.

Uitputting Renate heeft last van onduidelijke buikproblemen. Onderzoek in het ziekenhuis levert geen helder resultaat op. Ze is continu moe en baalt van haar machteloosheid. “Ik heb David op een Open Coffee netwerkbijeenkomst ontmoet. Hij had iets opgepikt van mijn gezondheidsproblemen, kwam bij mij zitten en zei meteen: ‘De oorzaak zit niet in je buik, maar in je hersenen — je zenuwstelsel. En dat stuurt je orgaanfuncties aan. Heb je de laatste tijd veel stress gehad?’”
Lees meer >>>

Knie + omega’s “Ik kreeg opeens pijn in m’n linker knie en kon er amper op staan. David ondersteunt al vrij lang mijn gezondheid en dus belde ik hem na twee dagen en hij zei onmiddellijk: ‘Veel omega’s.’ Al binnen 24 uur merkte ik een merkbaar verschil. Na twee dagen kon ik ‘gewoon’ lopen en binnen vier dagen was alle pijn weg.”

Hielspoor + tennisarm “Al maanden had ik veel last van hielspoor en tennisarm. Via David kwam ik bij een chiropractor waar ik een reeks behandelingen heb gehad. Maar de pijn en het ongemak bleven bestaan. De chiropractor zei dat ik zink-suppletie nodig had.
Ik heb David en Indra gevraagd om me hiervoor te testen. Zink kwam helemaal niet aan de orde, wél stevige leverondersteuning en een flinke aanvulling van omega’s voor 3-4 weken.”

Een site van WebZenz.