Ervaringen: vervolg Matthijs de B.

September 2011
Na het vertrek van mijn vriendin begin september ging het snel achteruit. Ik was vermoeid en had steeds minder zin om dingen te ondernemen. Ik zocht naar verzachtende omstandigheden, zoals de blaadjes vallen weer van de bomen, iedereen is moe, het is de tijd van het jaar, de herfst is een tijd om weer naar binnen te keren, misschien een beetje te veel hooi op de vork genomen… noem maar op.

‘Oer-energie’ + acupunctuur
Een aantal sessies bij de acupuncturist hebben me wel wat opgeleverd, maar de acupuncturist heeft me aangegeven dat hij niet de vinger op de zere plek kon leggen. Wat hij wel duidelijk kon vertellen was dat de batterij goed leeg was en dat ik op mijn reserves of oer-energie, zoals ze het ook wel noemen, aan het interen was.
Ik heb toen toch maar besloten om eens bij de huisarts langs te gaan voor een controle van het bloed.

Parasieten
Mijn ervaring met de huisarts op dit vlak is niet altijd even goed geweest. Tijdens de eerste klas van de middelbare school was ik ook wel vaker moe geweest en ik heb mijn bloed wel eens laten testen op bloedarmoede, Pfeiffer en dat soort zaken. Daar is nooit echt wat uitgekomen en het bleef eigenlijk onopgelost. De huisarts achtte de kans klein, maar in samenspraak hebben we overlegd dat er ook op de ziekte van Lyme getest zou worden. Temeer omdat ik in de schaamstreek een rode vlek had die hij niet precies kon duiden (daar was ik al eens eerder mee  geweest, ik heb toen een zalfje gekregen en daardoor veranderde de vlek wel, maar hij verdween niet volledig).
Uit de bloedtest bleek dat ik positief getest was op de ‘Lyme’-bacterie en dat het raadzaam was om antibiotica te nemen. Omdat de arts niet kon vaststellen of het een recente of oudere infectie was, kreeg ik eerst een week, vervolgens 10 dagen, 3 weken en uiteindelijk heb ik een maand lang antibiotica geslikt. De antibiotica verzwakten me en ik nam aan dat dit door de medicijnen kwam, omdat deze ook de goede bacteriën kapot maken. De huisarts gaf aan dat het na de kuur nog een half jaar kon duren voor ik weer de oude zou zijn. Het is inmiddels eind oktober en merk geen verbetering. De acupuncturist wist het niet en de huisarts heeft er ook geen vinger op weten te leggen.

En dan?
Na een aantal korte omzwervingen bij vrienden en familie die in het verleden baat hebben gehad bij een andere wijze van genezen kwam ik bij David Bloch terecht. Hij heeft mijn schoonvader geholpen om van ‘restjes van een tekenbeet’ te genezen, en ‘onverklaarbare’ vlekken op het lichaam van mijn vriendin weten te verwijderen. Ik heb een afspraak gemaakt en kon gelukkig op korte termijn terecht; het was inmiddels begin december geworden en ik was van plan om mijn vriendin op te zoeken in Maleisië rond de kerst. David heeft mij getest en uitgelegd welke tekorten mijn lichaam had en op welke manier ik deze kon aanvullen zodat mijn lichaam zichzelf zou helen.

Testen op wat het lichaam nodig heeft
Hij testte hierbij de hoeveelheid werkzame stof die ik nodig had en aan de hand daarvan hebben we bekeken hoeveel supplementen van ieder soort ik nodig zou hebben. De supplementen ondersteunen het lichaam om zelf de kracht te vinden de bacteriën en parasieten uit het lichaam te verwijderen.
Een groot aantal supplementen zijn niet in Nederland verkrijgbaar, of in veel lagere doseringen, maar via een website heeft hij me geholpen met het bestellen van de pillen. Verdeeld over de dag nam ik gedurende een paar maanden ongeveer 60 tabletten en capsules per dag. Dit klinkt veel en dat is het misschien ook wel, maar ik heb de doseringen verdeeld over de dag en dan is het goed te doen. Ik heb dit twee maanden volgehouden en voelde verandering, misschien in het begin nog niet direct verbetering maar ik voelde wel dat er iets gebeurde in mijn lichaam.
Mijn studie had ik reeds op een laag pitje gezet en ik was heel blij dat ik mijn vriendinnetje heb kunnen opzoeken in Maleisië.

De parasieten voorbij…
Begin februari heb ik weer een afspraak gemaakt met David en tijdens dit consult heeft hij mij wederom getest. Hij wist te vertellen dat de parasieten uit mijn lichaam waren verdwenen, maar dat ik nog wel enorm verzwakt was. Wederom heeft hij mijn lichaam gevraagd wat het nodig had en daarna heb ik nog zes weken andere supplementen gebruikt in een lagere dosering dan wat eerst het geval was. Vandaag de dag neem ik alleen nog Omega-3 capsules die mij goed ondersteunen bij het concentreren tijdens de studie.

En nu?
Ik heb vanaf eind maart mijn studie langzaam weer opgepakt en heb essentiële vakken kunnen afronden zodat ik dit jaar mijn Master Bedrijfskunde kan afronden.
Ik ben David dankbaar voor zijn hulp en ondersteuning en de inzichten die hij me tijdens ons contact via e-mail, bezoek en telefoon heeft gegeven.
Het belangrijkste inzicht dat ik het afgelopen jaar heb gekregen, is dat je moet gaan naar die persoon van jij ziet/voelt dat ze expert zijn op hun gebied en die met volle overtuiging en enthousiasme laten zien dat deze manier wérkt.

De kracht van de juiste leraar
Een goede leraar in dezen kent ook zijn beperkingen en zal dit ook aan jou doorgeven. Deze methode werkte voor mij en ik nodig je uit om te ervaren wat ik heb ervaren; en als er een andere manier is die voor jou werkt, investeer die dan in jezelf met overgave.
Matthijs de B.

Terug naar Ervaringen >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.