‘Easy is right’

In de vorige eeuw, tijdens de zogenaamde ‘Space Race’, toen de Sovjet-Unie en de VS wedijverden om de ‘eerste’ dit en dat in de ruimte te claimen, besteedde NASA meer dan $1,5 miljoen aan het onderzoeken van een instrument dat kon schrijven in de gewichtloosheid van de ruimte, geen neiging had om te lekken, licht van gewicht en betrouwbaar was.
De Russen gebruikten een potlood. Zo’n eenvoudige oplossing…

De chauffeur van een zwaarbeladen vrachtwagen maakt een verkeerde inschatting van de hoogte en breedte van zijn wagen en komt stevig vast te zitten onder een viaduct. Hij blokkeert daarbij het verkeer in beide richtingen.
De politie komt als eerste aan, daarna de brandweer, daarna de gemeentelijke ingenieur.
De mannen staan heftig te discussiëren over de beste actie.
Een kleine buurtjongen van zo’n 8 jaar oud kijkt nieuwsgierig en verbaasd toe.
Eindelijk vat hij voldoende moed om bij een van de politiemannen aan de hand te trekken.
“Wat doe jij hier, jongen? We hebben een groot probleem hier.”
“Maar meneer, waarom haalt u niet wat lucht uit de banden van de vrachtwagen…”

Lees hier twee voorbeelden van hoe een complexe reeks fysieke klachten en symptomen toch verrassend eenvoudige oorzaken en oplossingen hebben.

Prachtige voorbeelden van hoe het vaak in de maatschappij gaat… waar ALS HET MAKKELIJK ZOU KUNNEN, GAAN WE WEL MOEILIJK DOEN!

En dát is een sterke aanduiding van de maatschappelijke conditionering, net als de kracht van herprogrammering om te leven vanuit ‘easy is right’ (een citaat van Osho dat in essentie betekent: de makkelijkste weg klopt altijd).

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.