Zijn er bijwerkingen?

Ja, misschien ga je je beter voelen!

Alle gekheid op een stokje – het antwoord is ‘nee’.
Supplementen kan je beter beschouwen als voedsel, onderdelen van een maaltijd. Onderdelen die anders zouden ontbreken; daarom neem je ze als supplementen, letterlijk: aanvulling.
Er zijn maar enkele voorbeelden waar je iets ongewoons zou opvallen. Neem bijvoorbeeld vitamine B2: je urine wordt er helder geel van.
Van vitamine B3 kan binnen zo’n 20 minuten prikkeling van de hoofdhuid, de huid van de binnenkant van je ellebogen en misschien elders optreden. Je gezicht kan rood worden en je zou het warm kunnen krijgen. Niets ernstigs aan de hand: de vitamine doet juist z’n werk en binnen de kortste tijd is het voorbij.
Het is ook mogelijk tijdens een kuur met supplementen dat je hoofd ‘wattig’ wordt, dat je minder helder denkt (wat los staat van of je deze verschijnselen al kent!).
Deze wattigheid is sowieso normaal wanneer de lever onder de maat functioneert. En op het moment dat de supplementen beginnen hun werk te doen, kan het zijn dat de lever tijdelijk moeite heeft met het verwerken van alle extra voedingsstoffen.
Dan bestaat er de mogelijkheid van een tekort aan antioxidanten en de wattigheid is een normale, tijdelijke bijkomstigheid die tevens de noodzaak van suppletie bewijst!
Wat je doorgaans merkt van suppletie is dat je snel alerter en vitaler gaat voelen.

Kanttekeningen
Het is zeker de moeite waard om het verschil tussen natuurlijke en synthetische supplementen te onderzoeken.
Soms is het slechts het verschil van één letter in de chemische naam, maar al te vaak gaat het om totaal verschillende producten dan ‘normaal’ te vinden in de natuur.
Op dit moment kan ik je alleen informatie in het Engels aanbieden; voel je anders vrij om direct contact op te nemen voor aanvullende informatie.
Bezoek deze site en vraag om de gratis brochure What’s Natural About Being Synthetic?
Ik raad je ook aan om het artikel over glycobiology te lezen.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.