Hoe kijk je tegen apneu aan?

Allereerst, er zijn verschillende stoornissen die onder apneu vallen. In de meeste gevallen gaat het over slaapapneu en daar gaat dit antwoord over.

Als eerste ga ik na of er andere oorzaken zijn dan stoornissen van het centrale zenuwstelsel. Overgewicht en roken kunnen bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen. Ook fysieke afwijkingen (‘mechanische factoren’) kunnen een rol spelen. Bepaalde nierproblemen kunnen ook een oorzaak zijn.

Maar tot nu toe heb ik in mijn praktijk maar twee gevallen onderzocht, beiden mannen in de 30, en beiden zou ik hebben kunnen helpen met ondersteuning van het zenuwstelsel. (*)

Sta stil bij deze eenvoudige zienswijze: de hersenen geven signalen door om de ademritme te bepalen. Stel dat de signalen slecht door kunnen komen omdat ‘de weg geblokkeerd’ is. Dan ontstaat er slaapapneu.

Behandeling bestaat uit suppletie voor het zenuwstelsel, meestal lithium, lecithine, B12, kalium, magnesium, Q10 en soms andere ‘bouwstoffen’. (Lees hier meer over deze suppletie van het zenuwstelsel.)

Acupunctuur en chiropractie kunnen additionele ondersteuning bieden.

(*) Ondanks de duidelijkheid van het testen hebben beiden gekozen om bij de reguliere mechanische hulpmiddelen te blijven in plaats van de oorzaak van de apneu weg te nemen.

Terug naar FAQ >>>

Terug naar Home >>>

Een site van WebZenz.